Copyright ©2009 - 2010 VandVin.ro
ANEXA Nr. 4 - DEFINITIILE dreptului de plantare, dreptului de plantatie noua, dreptului de replantare si dreptului de plantare pe o rezerva de teren
1. Prin drept de plantare se întelege dreptul de înfiintare a unei plantatii viticole în cadrul urmatoarelor 3 situatii:
a) dreptul de plantatie noua;
b) dreptul de replantare;
c) dreptul de plantare pe o rezerva de teren.
2. Dreptul de plantatie noua este dreptul de a înfiinta o plantatie viticola, care se acorda în cadrul masurilor de comasare sau de expropriere pentru utilitati publice, pentru experimentari viticole, pentru plantatii-mama furnizoare de coarde-altoi sau portaltoi ori pentru suprafetele destinate exclusiv consumului familial.
3. Dreptul de replantare reprezinta dreptul de reînfiintare a unei plantatii viticole pe o suprafata echivalenta în cultura pura cu cea a vitelor care au fost sau trebuie sa fie defrisate.
4. Dreptul de plantare pe o rezerva de teren este dreptul de înfiintare a unei plantatii viticole care se obtine în cazul neutilizarii în perioada admisa a drepturilor de plantatie noua sau de replantare.
5. Supraaltoirea reprezinta altoirea unei vite de vie care a facut deja obiectul unei altoiri, în scopul reconversiunii sau reîntregirii plantatiei viticole. Soiul altoi folosit trebuie sa fie din aceeasi directie de productie cu cel pe care se face supraaltoirea.
Tags:
Struguri Chardonnay Ponot Fetească albă Traminer roz Cabernet Sauvignon Sauvignon Malbec Saperavi Muscat alb Muscat Ottonel Silvaner Aligoté Chasselas doré Merlot Riesling Rkațiteli Caraburnu Regina viilor Coarnă neagră Cardinal Leana Moldova Codreanca Muscat de Hamburg Rannii Magaracia Alb de Suruceni Startovîi Frumoasa albă Ialovenschii ustoicivîi tăiatul vitei de vie Butucii Reparatia spalierului Copcitul Completarea golurilor din vii Dieta cu struguri pentru sanatate si frumusete Samburii de struguri Gogosari in otet cu struguri struguri calorii strugurii pepene vand struguri retete struguri struguri vin produse struguri cumpar struguri Terapia cu struguri Dulceata de struguri
1. Patronatul National al Viei si Vinului
www.pnvv.ro
2. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura
www.apia.org.ro
3. Ministerul Agriculturi
www.madr.ro
4. Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci
www.osim.ro
5. Institutul National de Statistica
www.insse.ro
6. Guvern
www.guv.ro
7. Ministerul Afacerilor Externe
www.mae.ro
8. Presedintie
www.presidency.ro
9. Senat
www.senat.ro
10. Camera Deputatilor
www.cdep.ro
Promo
Link-uri utile:
Promo