Soiuri de struguri
cabernet_sauvignon
     Cabernet-Sauvignon - soi de struguri originar din Franta, foarte apreciat ca varietate de baza pentru vinurile rosii din toata lumea. Boabele strugurelui sunt de culoare foarte închisa, mici, cu pielita groasa si pulpa putina. Vinul obtinut este auster, taninos si foarte colorat, motiv pentru care se asambleaza cu Merlot sau Cabernet Franc. Cabernet-Sauvignon se cultiva cu rezultate foarte bune, în afara de Franta si în alte tari ca Italia, Spania, Bulgaria, România, R. Moldova, Rusia , Georgia, Grecia, Chile, California, Australia, Noua Zeelanda si Africa de sud. Ca tipologie, degustatorii apreciaza vinul Cabernet-Sauvignon de culoare rosu închis spre violaceu când este tânar si rosu caramiziu pe masura învechirii. Gustul vinului tânar este adesea aspru din cauza taninului, învechirea în butoaie de stejar asigura o maturare buna, cu armonie între aromele fructuoase ale soiului, tanin si aportul lemnului.
     Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal când vine vorba de îmbunatatirea calitatilor prin îmbatrânire. Cu trecerea timpului, aroma sa distincta de stafida neagra poate dezvolta un buchet cu

nuante de cedru, violete, piele sau tabac si aroma puternica de tanin se va înmuia considerabil astfel.
     Este soiul cu cea mai larga raspândire în rândul celor cinci varietati dominante din districtele Medoc si Graves ale regiunii franceze Bordeaux, precum si cel mai de succes vin rosu produs în California.
1. Patronatul National al Viei si Vinului
www.pnvv.ro
2. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura
www.apia.org.ro
3. Ministerul Agriculturi
www.madr.ro
4. Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci
www.osim.ro
5. Institutul National de Statistica
www.insse.ro
6. Guvern
www.guv.ro
7. Ministerul Afacerilor Externe
www.mae.ro
8. Presedintie
www.presidency.ro
9. Senat
www.senat.ro
10. Camera Deputatilor
www.cdep.ro
Promo
Link-uri utile:
Promo
Copyright ©2009 - 2010 VandVin.ro
Cabernet Sauvignon