Copyright ©2009 - 2010 VandVin.ro
Capitolul VI
Dispozitii finale
Art. 63. -
(1) Conditiile de delimitare teritoriala a arealelor viticole, cele privind normele de īnfiintare, īntretinere si defrisare a plantatiilor viticole, conditiile pe care trebuie sa le īndeplineasca vinurile si produsele pe baza de must, vin si distilat de vin si subproduse vinicole proprii consumului uman direct, conditiile de atribuire a denumirii de origine controlata si cele privind obtinerea vinurilor din aceasta categorie, practicile si tratamentele oenologice autorizate, normele de realizare, evidenta si atestare a produselor vitivinicole, cele privind
comercializarea lor, precum si alte masuri se stabilesc prin norme metodologice de aplicare a prezentei legi, elaborate de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Sanatatii si Familiei si al Ministerului Integrarii Europene.
(2) Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor va emite īn termen de 60 de zile de la publicarea prezentei legi īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, normele metodologice de aplicare a legii, care vor fi supuse spre aprobare Guvernului.
Art. 64. - Efectuarea recensamāntului patrimoniului viticol se aproba prin hotarāre a Guvernului.
Art. 65. - Se excepteaza de la prevederile art. 11, 12, 17, 25 si 26 suprafetele de vii si loturile de struguri, precum si bauturile folosite īn interes experimental sau didactic de catre unitatile de cercetare, īnvatamānt, de īncercare a soiurilor sau de testare a produselor. Limitele de derogare se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
Art. 66. - Obiectiunile, contestatiile si plāngerile formulate la actele de control se solutioneaza conform dispozitiilor legale privind solutionarea obiectiunilor, contestatiilor si plāngerilor asupra sumelor constatate si aplicate prin actele de control ale organelor Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor.
Art. 67. -
(1) Prezenta lege intra īn vigoare la 90 de zile de la data publicarii ei īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I.
(2) Pe data intrarii īn vigoare a prezentei legi se abroga Legea viei si vinului nr. 67/1997, publicata īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, nr. 81 din 5 mai 1997, modificata si completata prin Ordonanta Guvernului nr. 34/2000, precum si orice alte dispozitii contrare.
Art. 68. - Anexele nr. 1-4 fac parte integranta din prezenta lege. Aceasta lege a fost adoptata de Senat īn sedinta din 25 martie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romāniei.
Tags:
cisterna vin cultura vitei de vie fermentatie vin must de struguri oferta de struguri astrarea strugurilor pastrarea vinului in butoaie plantarea vitei de vie prepararea vinului alb regiunile viticole tratament vin otetit tratament vinuri vinul otetit vinuri panciu metoda hampenoise oferta de vin prepararea mustului producatori vin vrancea taierea vinului transportarea strugurilor tratare vin otetit tratarea vinului cu sulf vitrina vinuri vand crama vin varsat
1. Patronatul National al Viei si Vinului
www.pnvv.ro
2. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura
www.apia.org.ro
3. Ministerul Agriculturi
www.madr.ro
4. Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci
www.osim.ro
5. Institutul National de Statistica
www.insse.ro
6. Guvern
www.guv.ro
7. Ministerul Afacerilor Externe
www.mae.ro
8. Presedintie
www.presidency.ro
9. Senat
www.senat.ro
10. Camera Deputatilor
www.cdep.ro
Promo
Link-uri utile:
Promo