Copyright ©2009 - 2010 VandVin.ro
Capitolul III
Mecanismele de piata
Art. 37. -
(1) Se instituie un regim de ajutoare la stocajul privat pentru vin de masa, mustul de struguri, mustul de struguri concentrat si mustul de struguri concentrat rectificat si la utilizarea de catre producatori a mustului de struguri concentrat si a mustului de struguri concentrat rectificat.
(2) Statul sprijina producatorii pentru stocajul privat al produselor mentionate anterior si pentru utilizarea mustului de struguri concentrat si a mustului de struguri concentrat rectificat, prin subventii acordate din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, prin organele sale teritoriale, cu avizul Ministerului Finantelor Publice.
(3) Sursele de finantare pentru aceste ajutoare sunt stabilite prin hotarâre a Guvernului.
(4) Se acorda ajutoare pentru utilizarea mustului de struguri concentrat si a mustului de struguri concentrat rectificat pentru:
a) obtinerea sucului de struguri si a sucului concentrat de struguri;
b) efectuarea unor practici oenologice.
Art. 38. -
(1) Statul poate interveni prin adoptarea de masuri privind distilarea vinului, în cazul unor situatii de criza susceptibile de a provoca perturbari ale pietei datorita unor importante excedente si/sau unor probleme de calitate.
(2) Masurile au drept scop:
a) absorbtia cantitatilor excedentare de vin;
b) asigurarea continuitatii aprovizionarii pietei de la o recolta la alta.
(3) Masurile pot fi limitate la anumite categorii de vin sau la anumite zone de producere. Ele nu pot fi aplicate vinurilor de calitate produse în arealele viticole delimitate decât la cererea producatorilor.
Art. 39. - Modalitatile de acordare a ajutoarelor catre producatori pentru stocajul privat al produselor mentionate si pentru utilizarea mustului de struguri concentrat si a mustului de struguri concentrat rectificat, precum si sistemul de plati pentru distilare sunt prevazute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
Keywords:
vinuri vand vin Aligoté vinuri vand vin Chardonnay  vinuri vand vin Creata de Banat vinuri vand vin Feteasca Alba vinuri vand vin Feteasca Regala vinuri vand vin Frâncusa vinuri vand vin Furmint vinuri vand vin Galbena de Odobesti vinuri vand vin Grasa de Cotnari vinuri vand vin Grasa de Pietroasa vinuri vand vin Majarca alba vinuri vand vin Muscat vinuri vand vin Muscat Ottonel vinuri vand vin Mustoasa vinuri vand vin Mustoasa de Maderat vinuri vand vin Pinot Gris vinuri vand vin Plavaie vinuri vand vin Riesling Italian vinuri vand vin Riesling de Rin Rkatiteli vinuri vand vin Sauvignon blanc vinuri vand vin Sarba vinuri vand vin Tamâioasa Româneasca vinuri vand vin Traminer roz vinuri vand vin Zghihara de Husi
1. Patronatul National al Viei si Vinului
www.pnvv.ro
2. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura
www.apia.org.ro
3. Ministerul Agriculturi
www.madr.ro
4. Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci
www.osim.ro
5. Institutul National de Statistica
www.insse.ro
6. Guvern
www.guv.ro
7. Ministerul Afacerilor Externe
www.mae.ro
8. Presedintie
www.presidency.ro
9. Senat
www.senat.ro
10. Camera Deputatilor
www.cdep.ro
Promo
Link-uri utile:
Promo